Zoeken

Marokkaans cannabisbureau verstrekt tien vergunningen

7 oktober 2022 - 14:00 - Marokko

©

Het Marokkaans Agentschap voor de Regulering van Cannabisactiviteiten (ANRAC) heeft aangekondigd dat het tien vergunningen heeft afgegeven in overeenstemming met de huidige wetgeving.

Deze eerste vergunningen hebben betrekking op de verwerking en productie van cannabis, maar ook op de marketing en export van cannabis en cannabisproducten voor medische, farmaceutische en industriële doeleinden, aldus het agentschap in een persbericht. Het meldt dat deze toewijzingen plaatsvinden in het kader van de uitvoering van de bepalingen van wet nr. 13-21 betreffende het legale gebruik van cannabis.

Lees ook: Marokko versnelt legalisering cannabis

Het ANRAC zal de procedure inleiden om de in het gereglementeerde gebied (de provincies Al Hoceima, Chefchaouen en Taounate) gevestigde landbouwers een vergunning te verlenen voor de teelt en de productie van cannabis in het kader van landbouwcoöperaties, aldus de persmededeling. Er wordt aan toegevoegd dat deze exploitanten geleidelijk zullen worden erkend op basis van de behoeften van de erkende industriëlen.

Lees ook: Al Hoceima, Chefchaouen en Taounate gaan legaal cannabis telen

Het agentschap blijft de opportuniteiten van de cannabismarkt onderzoeken om deze sector te ontwikkelen en landbouwers aan te moedigen om over te schakelen van illegale teelt naar legale, duurzame en winstgevende teelt, besluit het persbericht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team