Zoeken

President Algerije: Faudel reageert op controverse

10 april 2023 - 18:00 - Marokko

©

Faudel, de Frans-Algerijnse raï-zanger die sinds 2011 ook de Marokkaanse nationaliteit heeft, heeft gereageerd op de kritiek die hij kreeg op sociale media na zijn uitspraken over de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune.

In een interview met de Marokkaanse radiozender Aswat had een journalist aan Faudel gevraagd wat hij zou zeggen als hij 3 tot 5 minuten met de Algerijnse president zou kunnen praten. "Kom thee drinken in Marokko. Ik zal je verwelkomen en ik zal je meenemen voor een motorritje," antwoordde de raï-zanger.

Lees ook: Marokkaans geworden zanger Faudel spot met Algerijnse president

Het antwoord van de zanger leidde tot veel reacties van Algerijnse internetgebruikers, waaronder de neef van zijn vriend Cheb Khaled, die op Facebook verklaarde dat Algerije een "rode lijn" was die niet overschreden moest worden. Voor sommige Algerijnse internetgebruikers is de reactie van Faudel een gebrek aan respect voor Abdelmadjid Tebboune in het bijzonder en voor Algerije in het algemeen. Anderen spreken van verraad en roepen op tot een boycot van zijn muziek.

Lees ook: Faudel zegt waarom hij naar Marokko is verhuisd

In reactie op de controverse heeft de zanger van "Mon Pays" een video gepost op sociale media waarin hij uitlegt dat hij van Algerijnse afkomst is, geboren werd in Frankrijk en het hart van een Marokkaan heeft. Faudel, die sinds 2011 de Marokkaanse nationaliteit heeft, verklaarde verder dat zijn intentie niet was om de Algerijnse president te beledigen en dat hij iedereen respecteert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team