Zoeken

Faudel zegt waarom hij naar Marokko is verhuisd

4 september 2022 - 19:40 - Cultuur

©

Na een lange afwezigheid komt zanger Faudel, de prins van de Raï, langzaam weer op de voorgrond. In een interview legt hij uit waarom hij zich gedwongen voelde om naar Marokko te verhuizen.

In een programma op Virgin Radio, sprak Faudel over de steun die hij aan Nicolas Sarkozy verleende tijdens de presidentscampagne van 2007. Een episode van zijn leven waar de zanger slechte herinneringen aan overhoudt. Het openlijk steunen van presidentskandidaat Nicolas Sarkozy heeft hem namelijk meer kwaad dan goed gedaan. "Een deel van zijn publiek heeft zich van hem afgekeerd", schreef Gala.

Lees ook: Faudel vindt karikatuur Koning Mohammed VI niet kunnen

De prins van de Raï betreurt de politieke verbintenis. "In Frankrijk kun je geen politiek bedrijven. Je moet er niet op ingaan, want dat is niet onze taak. Vandaag heb ik er afstand van genomen. Maar het is de enige fout die ik ooit in mijn leven heb gemaakt". Zijn politieke engagement was de aanleiding voor heel wat bedreigingen en aanslagen waardoor de zanger zich gedwongen voelde om Frankrijk te verlaten voor Marokko, zijn adoptieland. Hij verkreeg de Marokkaanse nationaliteit in 2011. "Mijn zoon werd hierdoor ook meerdere keren aangevallen. Om te overleven en mijn hoofd boven water te houden was er maar één oplossing en dat was Frankrijk verlaten, ik vertrok met een kleine tas en ging naar Marokko", zei hij.

Lees ook: Algerijnse zanger Faudel spreekt over Mohammed VI en Marokkaanse nationaliteit (video)

Vandaag verontschuldigt Faudel zich voor zijn steun aan de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy. "Ik werd geconfronteerd met de vraag waarom ik hem steunde en ik dacht ’wat heb ik in godsnaam gedaan’? Ik begrijp dat het beledigend kan zijn dat ik mij met deze persoon associeerde. Vandaag verontschuldig ik me daarvoor. Ik had daar niet moeten zijn, want het was niet mijn plaats," voegde de Frans-Algerijnse zanger eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team