Zoeken

Algerijnse journalist zwaar onder vuur na kritiek op Atlas Leeuwen

10 juli 2023 - 20:30 - Marokko

©

Voormalig tv-presentator en Algerijnse sportanalist Laker Berich, is van mening dat het Algerijns elftal een betere prestatie zou hebben geleverd dan de Atlas Leeuwen als ze zich hadden gekwalificeerd voor de eindfase van het WK in Qatar.

De historische prestatie van het Marokkaans elftal, dat de halve finales bereikte op het WK in Qatar en daarmee het eerste Afrikaanse team was dat dit niveau van de competitie haalde, lijkt voor Berich onbelangrijk. Hij is ervan overtuigd dat het Algerijns elftal het beter zou hebben gedaan en zelfs de finale zou hebben bereikt als ze hadden deelgenomen aan het WK 2022. Tijdens een interview op de Algerijnse zender Echorouk News minimaliseerde de sportanalist de historische prestaties van de Atlas Leeuwen in Qatar en beschouwde het als het resultaat van manipulaties en afspraken achter de schermen.

Lees ook: Hafid Derradji bekritiseert Djamel Belmadi na nederlaag van Algerije tegen Marokko

De omstreden Algerijnse journalist suggereerde ook dat Kameroen zijn overwinning op Algerije in de play-offwedstrijden voor het WK in Qatar te danken had aan politieke manoeuvres. Hij herinnerde eraan dat belangrijke wedstrijden in het Afrikaanse voetbal altijd beïnvloed zijn geweest en dat Algerije zelf ook gebruik maakte van dergelijke praktijken tijdens grote Afrikaanse toernooien. Berich vindt dat Algerije invloed moet uitoefenen binnen de CAF en de FIFA om zich te kwalificeren voor toekomstige internationale competities.

Lees ook: Journalisten beIN Sports in Algerije aangevallen over Marokko

De uitspraken van Berich hebben de woede gewekt van internetgebruikers, die ze als partijdig en onprofessioneel beschouwen. Anderen vinden dat de sportjournalist enkel probeert de teleurstellende prestaties van Algerije sinds hun overwinning op de Afrika Cup 2019 te verdoezelen. Weer anderen beweren dat Berich slechts samenzweringstheorieën heeft aangekaart en de echte problemen die het Afrikaanse voetbal teisteren heeft genegeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team