Zoeken

Politieke aardbeving in Fez

10 oktober 2023 - 10:00 - Marokko

©

In Fez worden de burgemeester en een groep topambtenaren verdacht van grootschalige fraude met overheidsgelden. De rechtszaak zal niet alleen de lokale gemeenschap beroeren, maar mogelijk ook landelijk voor opschudding zorgt.

De stad Fez is het toneel van een groot fraudeonderzoek waarbij burgemeester Abdeslam Bekkali en elf andere hooggeplaatste functionarissen betrokken zijn. Ze worden verdacht van fraude bij de uitvoering en toekenning van overheidsopdrachten. Terwijl de meerderheid van de verdachten preventief is vastgezet, wacht Abdeslam Bekkali zijn proces in vrijheid af, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Financieel schandaal in Sidi Allal Bahraoui

Naast de beschuldigingen van fraude, staan de elf ambtenaren terecht voor "verduistering en verspilling van openbare fondsen, machtsmisbruik en valsheid in geschrifte". Bekkali wordt specifiek aangeklaagd voor "het niet melden van misdrijven". Daarnaast worden diverse gemeenteambtenaren, waaronder de gemeentesecretaris en verschillende diensthoofden, verdacht in deze zaak. Zij blijven voorlopig op vrije voeten, terwijl anderen in afwachting van het proces in de civiele gevangenis van Fez worden vastgehouden. De rechtszaak staat gepland voor 17 oktober.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team