Zoeken

Financieel schandaal treft Moulay Yaacoub

13 oktober 2023 - 11:00 - Marokko

©

In Moulay Yaacoub, een bekende kuuroord nabij Fez, wordt het provinciale bestuur opgeschud door een financieel schandaal. De voorzitter, Jawad Al-Dawahi, wordt verdacht van "verkwisting van publieke gelden" en "verduistering."

De voorzitter van het provinciale bestuur van Moulay Yaacoub wordt in de komende dagen ondervraagd door de rechter van de eerste kamer gespecialiseerd in financiële misdrijven, naar aanleiding van een onderzoek naar vermeend wanbeheer van openbare middelen. Volgens Al Akhbar moet de verkozene van de RNI-partij zich verantwoorden voor "verkwisting van publieke gelden" en "verduistering". Eerdere bevindingen van dit onderzoek wijzen op ernstige onregelmatigheden, waaronder het ontbreken van documenten die de uitgaven van het provinciale bestuur rechtvaardigen.

Lees ook: Corruptieschandaal Fez: vice-voorzitter in de val gelokt

Het schandaal kwam aan het licht na een klacht van een bestuurslid van Moulay Yaacoub. Hij wijst specifiek naar Al-Dawahi voor een uitgave van een miljoen dirham, bestemd voor restauratiekosten over drie jaar, zonder enige verantwoording. Er is ook sprake van een betaling van 80.000 dirham voor reparatiewerkzaamheden aan het gebouw van het bestuur, samen met andere uitgaven waarbij meerdere miljoenen zouden zijn verspild of verduisterd.

Lees ook: Schandaal in Fez : parlementsleden en ambtenaren betrokken bij enorme fraude

Diverse ondernemers die betrokken zijn bij openbare aanbestedingen, waaronder de aanschaf van uniformen voor ambtenaren en opvallend hoge restaurantkosten tijdens de Covid-19-periode, zijn door de regionale gendarmerie verhoord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team