Zoeken

Marokkaanse chirurg Hassan Tazi binnenkort vrijgelaten?

25 september 2023 - 23:00 - Marokko

©

De beroemde Marokkaanse plastisch chirurg, Dr. Hassan Tazi, eigenaar van kliniek Chifaa en die in hechtenis werd genomen op verdenking van mensenhandel, misbruik van zwakheid en fraude, zou binnenkort vrijgelaten kunnen worden. Een getuigenverklaring en de nietigverklaring van bepaalde proces-verbalen, wijzen hierop.

Uit een verhoor door de Strafkamer van de boekhouder van de kliniek, die ook wordt vervolgd in deze zaak maar niet is vastgezet, blijkt dat de rekeningen van sommige chirurgische ingrepen niet zijn vervalst. Er is ook geen bewijs dat Dr. Hassan Tazi en eventuele medeplichtigen ingrepen te hoog factureerden voor economisch kwetsbare patiënten, meldt Al Akhbar. De verdedigingscommissie van de chirurg legt uit dat de tarifering van medische handelingen is vastgesteld volgens de richtlijnen van het Nationale Agentschap voor Medische Dekking.

Lees ook: Dr Hassan Tazi beschuldigt zijn vrouw

Diverse proces-verbalen, die als nietig worden beschouwd, zullen bovendien niet worden gebruikt tijdens het proces, aldus een van de advocaten van de verdachte. Dit vermindert de beschuldigingen tegen Dr. Hassan Tazi. De verdediging van de chirurg en andere verdachten in deze zaak zijn nu hoopvol dat het Hof van Beroep in Casablanca op dinsdag 26 september een gunstig oordeel zal vellen.

Lees ook: Marokkaanse chirurg Hassan Tazi heeft geen zelfmoord gepleegd

Dr. Tazi, zijn broer, zijn vrouw en vijf andere personen worden afzonderlijk beschuldigd van onder andere mensenhandel, uitbuiting van kwetsbare personen voor commerciële doeleinden, fraude, vervalsing van behandelingsfacturen en medische dossiers, uitbuiting van minderjarigen met chronische ziekten en het vormen van een criminele organisatie. Op 13 april wees het Strafhof van Casablanca hun verzoek tot voorwaardelijke vrijlating af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team