Zoeken

Marokko: ex-burgemeester in de gevangenis

14 december 2023 - 21:30 - Marokko

©

Mohamed Laidi, de voormalige burgemeester van de gemeente Moulay Yacoub en lid van de Istiqlal-partij, is samen met zes ingenieurs voor het hof van beroep in Fez verschenen. Ze worden beschuldigd van verduistering van publieke fondsen.

De rechtszaak volgt op een onderzoek door de regionale brigade van de gerechtelijke politie, dat begon na de arrestatie van Mohamed Laidi, tevens voormalig parlementslid voor het kiesdistrict van Moulay Yacoub.

Lees ook: Financieel schandaal treft Moulay Yaacoub

Al Ahdath Al Maghribia meldt dat de procureur-generaal de inhechtenisneming van Laidi, vier ingenieurs en een technicus heeft bevolen, terwijl drie ambtenaren voorlopig zijn vrijgelaten. Mogelijk zullen de verdachten rechtstreeks voor de strafkamer van financiële misdrijven verschijnen. Een andere mogelijkheid is dat ze worden doorverwezen naar de onderzoeksrechter voor financiële misdrijven bij het hof van beroep in Fez.

Lees ook: Meerdere burgemeesters onder verdenking in zaak Mohamed Moubdii

De huidige juridische procedure is opgestart op bevel van de procureur-generaal na analyse van rapporten en klachten tegen de voormalige burgemeester en zijn medewerkers. Deze klachten, afkomstig van maatschappelijke actoren en mensenrechtenactivisten, betreffen slecht bestuur en financiële en administratieve onregelmatigheden binnen de gemeente Moulay Yacoub in de regio Fez.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team