Zoeken

Tetouan: bankbedienden stelen 10 miljoen dirham

21 juni 2023 - 12:00 - Marokko

©

Vier managers van een bankfiliaal in Tetouan worden verdacht van de verduistering van meer dan 10 miljoen dirham en zijn door het Hof van Beroep van Rabat in hechtenis geplaatst. Een vijfde persoon wordt op borgtocht vervolgd.

De verdachten werden vrijdag voorgeleid aan het Openbaar Ministerie in Rabat, dat de zaak doorverwees naar de onderzoeksrechter belast met financiële misdrijven. Ze worden beschuldigd van "vervalsing van bankdocumenten, toegang tot gegevens om in te breken en geld te verduisteren", "verspilling van openbare middelen" en "schending van vertrouwen", meldt Assabah.

Lees ook: Marokko: proces van start tegen bankier die er vandoor ging met geld klanten

De fraude kwam aan het licht na een interne audit. De zaak werd vervolgens overgedragen aan de Gerechtelijke politie (BNPJ), die de vijf verdachten, waaronder een vrouw, ondervroeg voordat ze werden voorgeleid aan de procureur-generaal van de koning bij het Hof van Beroep in Rabat. Die beval de inhechtenisneming van vier verdachten in de gevangenis Al Arjate in Salé, terwijl de vijfde werd vrijgelaten en in voorlopige vrijheid zal worden vervolgd.

Lees ook: Bankfiliaalmanager in Tetouan verstrekte leningen zonder terugbetaling

De managers van de bank, die de feiten in alle fasen van het onderzoek hebben bevestigd tegenover BNPJ-rechercheurs, zullen tijdens het proces een verzoekschrift indienen om de teruggave te eisen van het verduisterde geld. Daarnaast vragen ze ook nog een vergoeding voor het verlies, de schade en de rente.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team