Zoeken

Persconferentie Eric Gerets van zaterdag

26 februari 2012 - 09:03 - Sport

©

Bondscoach Eric Gerets legde zaterdag uit dat zijn doel was een team op te bouwen op lange termijn op te bouwen. In een persconferentie in Skhirat, vertelde de coach dat hij ging werken aan "het mentaal, het concurrentievermogen en de communicatie".

Eric Gerets, gevraagd naar de eliminatie van Marokko in de eerste ronde van de Afrika Cup eind januari, zei dat zijn spelers toen mentaal zwak waren geweest. Hij vertelde daarbij dat het mentaal, het concurrentievermogen en de communicatie nu zijn belangrijkste zorgen waren.

Aangeworven eind 2010 met als doelstelling het WK 2014, werd Eric Gerets deze week bevestigd in zijn functie door de Marokkaanse voetbalbond. Sinds de nederlaag van de Afrika Cup wordt in Marokko zijn vertrek gevraagd.

De Belgische coach, onder contract in Marokko tot 2014, zou maandelijks tussen 180.000 en 300.000 euro verdienen. Zijn salaris, waarvan het exacte bedrag niet gekend is vanwege een vertrouwelijkheidsclausule in zijn contract, wordt al weken gehekeld in Marokko.

Vorige week verscheen een kopie van zijn bankrekening op het internet. Volgens deze zou Gerets 2,8 miljoen dirham per maand verdienen. Toen hem hierover werd gevraagd, antwoordde Gerets enkel dat hij een klacht ging indienen tegen X voor inbreuk op de privacy.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team