Zoeken

Moet Eric Gerets weg?

28 januari 2012 - 16:02 - Sport

©

Eric Gerets heeft zijn verantwoordelijkheid genomen voor de diskwalificatie van de Atlas Leeuwen in de eerste ronde van de Afrika Cup 2012. De bondscoach hoopt nu dat de Marokkaanse voetbalbond hem zijn werk met de Atlas Leeuwen laat voortzetten.

De Belgische coach wijt de nederlaag van Marokko tegen Gabon (2-3) aan technische fouten. "We hebben geprobeerd om de middenlijn te blokkeren, de vijand te laten komen en hem proberen te verrassen op een ​​contra. We konden ons spel niet spelen en kozen dus voor de lange bal. Daarmee konden we Gabon niet verrassen. Zij waren sterker dan ons" verklaarde de coach na de wedstrijd.

"De tweede helft was Marokko-onwaardig. Ik neem er de verantwoordelijkheid voor op als het mijn spelers helpt om verder te gaan" aldus Gerets die de nederlaag sportief accepteert.

Na de eerste nederlaag van Marokko tegen Tunesië, had Eric Gerets gezegd dat zijn spelers vastberaden waren de volgende ronde van de Afrika Cup te halen. Volgens hem had Marokko ook het beste team van de Afrika Cup.

Op internet wordt de eliminatie van Marokko uit de Afrika Cup zeer bekritiseerd. De voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, Ali Fassi Fihri, en Eric Gerets worden gevraagd te vertrekken.

Bladna.nl