Zoeken

Eric Gerets best betaalde coach in de Afrika Cup

8 februari 2012 - 08:48 - Sport

©

Bondscoach Eric Gerets is de best betaalde coach van de Afrika Cup 2012. Toch heeft hij zijn spelers niet verder gebracht dan de eerste ronde van de competitie.

De Belgische trainer zou een maandelijks salaris van 2,5 miljoen dirham (300.000 dollar) verdienen, het hoogste salaris van de coaches die deelnamen aan de Afrika Cup dit jaar.

Het salaris van Gerets vertegenwoordigt in zijn eentje bijna driekwart van het loon van de 15 andere coaches van de Afrika Cup, die samengeteld 438.000 dollar verdienen.

Het salaris van Gerets is ook gelijk aan die van 11 coaches van de Afrika Cup, en ligt veel hoger dan die van de coaches van de acht teams die de kwartfinale haalden (Tunesië, Gabon, Mali, Ghana, Ivoorkust, Soedan, Equatoriaal-Guinea en Zambia).

Marcos Paqueta, de coach van Libië komt op de tweede plaats met 50.000 dollar, gevolgd de coach van Mali Alain Giresse, met 40.000 dollar.

Eric Gerets verdient in één maand wat de voormalige coach van de Atlas Leeuwen, Baddou Zaki, in één jaar verdiende. Deze laatste haalde met het Marokkaans elftal wel de finale van de Afrika Cup 2004.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team