Zoeken

Overval op geldtransport in Casablanca: twee radicale verdachten gezocht

8 juni 2022 - 15:00 - Marokko

©

De Marokkaanse veiligheidsdiensten zijn op zoek naar zes personen die onlangs in Casablanca een gepantserde geldtransport hebben overvallen. Onder hen waren twee radicale islamisten.

De overval vond plaats op de weg tussen Tit-Mellil en Mediouna bij Casablanca. Een groep van zes personen achtervolgde een voertuig met 1,4 miljoen dirham, om het vervolgens te beroven, meldt het Arabischtalige dagblad Assabah.

Lees ook: Tanger: overvallers geldtransport gearresteerd

Twee radicale islamisten die als handelaars op een bekende markt in Casablanca werkten, zouden aan de overval hebben deelgenomen. Onder de vier andere vermoedelijke overvallers bevindt zich een "zeer gevaarlijk" verdachte die door de rechtbank van El Jadida bij verstek tot tien jaar gevangenisstraf is veroordeeld wegens een gewelddadige overval. Sinds drie jaar loopt er een nationaal aanhoudingsbevel tegen hem.

Lees ook: Bankovervaller met "explosieve gordel" opgepakt in Casablanca

Er wordt nog steeds naar de vermoedelijke bankrovers gezocht door een speciale brigade van de Koninklijke Gendarmerie. Deze brigade is uitgerust met wapens en kogelvrije vesten en is gemachtigd om te schieten indien nodig. Huiszoekingen in verschillende woningen waar de bankrovers zich zouden kunnen schuilhouden en in een wijk van Mediouna, leverden geen resultaten op. De veiligheidsdiensten vrezen dat de twee radicale islamisten het gestolen geld zouden kunnen aanwenden om een terroristische aanslag te plegen.

Bladna.nl