Zoeken

Man die in Essaouira op bruiloft inreed gearresteerd

8 juli 2022 - 15:00 - Marokko

©

In samenwerking met de Koninklijke Gendarmerie is de Nationale Veiligheidsdienst van Marrakech erin geslaagd de zoon van de eigenaar van een privé-kliniek in Safi te arresteren. Deze reed begin februari met zijn auto in op een bruiloftsfeest in Essaouira en sloeg vervolgens op de vlucht.

De arrestatie werd verricht nadat de verdachte in verschillende video’s was gezien. In deze video’s stak hij de draak met de veiligheidsdiensten, die hem nog niet hadden kunnen arresteren.

Lees ook: Auto rijdt in op bruidsstoet in Essaouira

De beelden wekten ergernis bij de provinciale veiligheidsdiensten. De Brigade voor de Bestrijding van de Criminele Bendes van de Gerechtelijke Politie van Marrakech heeft, in coördinatie met de Koninklijke Gendarmerie, haar krachten gebundeld en kon de betrokkene begin deze week samen met twee andere personen arresteren.

Lees ook: Spanjaard rijdt met auto ziekenhuis binnen in Rabat

Uit het voorlopig onderzoek is gebleken dat de twee personen de hoofdverdachte verborgen hadden gehouden sinds het misdrijf begin februari. Het Openbaar Ministerie besloot de twee medeverdachten aan te klagen wegens "nalatigheid in het doen van aangifte".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team