Zoeken

Tanger: overvallers geldtransport gearresteerd

17 december 2021 - 17:40 - Marokko

©

De gerechtelijke politie van Tanger heeft drie personen gearresteerd, van wie er één wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval op een geldtransport in de stad en de diefstal van grote sommen geld.

De arrestaties zijn verricht tijdens twee gelijktijdige operaties in de regio Mghougha en in de gemeente Bni Gorfet in Larache, aldus een persbericht van de nationale veiligheidsdienst DGSN.

Lees ook: Overvallers geldovermakingskantoor in Tetouan gearresteerd

De verdachten, tussen 28 en 32 jaar oud, zijn rechtstreeks betrokken bij de diefstal van 1,6 miljoen dirham van een geldtransport in Tanger op 22 november. Opsporingen en onderzoek hebben geleid tot de arrestatie van de tweelingbroer van een van de verdachten, die vermoedelijk een deel van de buit heeft verstopt.

De politie nam ook 1,6 miljoen dirham in beslag die bij de overval zouden zijn buitgemaakt, messen van verschillende kalibers en grote zakken cannabis, alsook de auto die bij de overval zou zijn gebruikt, zo staat verder in het persbericht.

Lees ook: Bank in Tanger beroofd, daders gepakt

Om de omstandigheden van de zaak op te helderen, zijn de verdachten in bewaring gesteld en werd onder toezicht van het bevoegde parket een onderzoek ingesteld, zo concludeert de DGSN.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team