Zoeken

Bankovervaller met "explosieve gordel" opgepakt in Casablanca

28 mei 2022 - 18:20 - Marokko

©

De hoofddader van de overval op een bankfiliaal in Casablanca op 17 mei werd gearresteerd en voorgeleid aan de procureur in Rabat. Een medeplichtige werd geïdentificeerd en gearresteerd.

De verdachte, die in 1989 in Agadir geboren werd, had op de ochtend van 17 mei een bankfiliaal overvallen. Hij maakte toen ruim 80.000 dirham buit, meldt Al Akhbar. Hij vluchtte naar Marrakech en werd er nog dezelfde dag gearresteerd.

Lees ook: Bank in Tanger beroofd, daders gepakt

Volgens de krant werd de man bijgestaan door een medeplichtige die ook aangehouden werd. Deze medeplichtige hielp hem naar Marrakech te ontsnappen. De twee daders werden terug overgebracht naar Casablanca, omdat de misdaad daar gepleegd werd.

Lees ook: Toenemend aantal inbraken in Marrakech

De verdachten worden beschuldigd van het vormen van een criminele bende, het plegen van diefstal met geweld, het bedreigen en verwonden van een persoon met een steekwapen en valsheid in geschrifte. De kleren die de dader droeg toen hij zijn misdaad beging en verschillende andere voorwerpen die hem toebehoorden, worden nog steeds technisch en wetenschappelijk onderzocht. Men wil de precieze motieven voor deze overval vaststellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team