Zoeken

Casablanca: politieagenten veroordeeld voor mishandeling

10 juli 2022 - 15:40 - Marokko

©

Een rechtbank in Casablanca heeft verscheidene politieagenten veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en een boete van 5000 dirham wegens hun betrokkenheid bij een geval van mishandeling van een cafébediende. Het incident vond afgelopen zomer plaats.

Het slachtoffer had op sociale media een video geplaatst waarin zij beweerde dat zij tijdens haar arrestatie door een politieagent in Casablanca was verkracht. De Nationale veiligheidsdienst (DGSN) reageerde snel, meldt Assabah. Verscheidene betrokkenen werden gearresteerd en de Nationale Brigade van Gerechtelijke Politie (BNPJ) stelde een onderzoek in.

Lees ook: Tetouan: politieagent gearresteerd voor afpersing en corruptie

Bijna een jaar later deed de strafkamer van het Hof van Beroep van Casablanca uitspraak. De hoofdverdachte, een politiecommissaris en districtschef, en twee andere inspecteurs werden veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en een boete van 5000 dirham.

Lees ook: Politieagent cel in na dood jongen in Casablanca

Twee verpleegsters werden in de zaak veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en een boete van 2000 dirham meldt de krant. Verder werden vijf andere beklaagden veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en een boete van 1000 dirham. Zij werden beschuldigd van verduistering van gelden, mishandeling, valsheid in geschrifte en aanzetten tot valse verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team