Zoeken

Negen verdachten voor de rechter na vliegtuigkaping in Casablanca

26 mei 2022 - 15:00 - Marokko

©

Negen mensen die ervan verdacht worden een poging te hebben gedaan om een vliegtuig te kapen om illegaal naar Europa te emigreren, zijn in Casablanca door de Nationale Politie Brigade (BNPJ) voor de rechter gebracht.

De verdachten, tussen 19 en 42 jaar oud, zouden een gevecht in scène gezet hebben aan boord van het vliegtuig dat hen van Casablanca naar Turkije moest brengen, om het toestel te dwingen een noodlanding te maken op een Europees vliegveld. Op die manier hoopten ze in het niets te verdwijnen, meldt H24 Info, waarbij een verklaring van het nationale veiligheidsdienst (DGSN) geciteerd wordt.

Lees ook: Ontsnappingspoging Marokkaanse passagiers tijdens tussenlanding in Barcelona

Geconfronteerd met de dreiging, keerde het vliegtuig om en landde in Casablanca, meldt dezelfde bron. Daar werden de negen verdachten gearresteerd door een team van het Nationaal Bureau voor de Bestrijding van Illegale Immigratie, dat onder de BNPJ ressorteert.

Lees ook: Marokkaanse ontsnapping uit vliegtuig op Facebook gepland

De betrokkenen worden ervan beschuldigd bemanningsleden fysiek te hebben mishandeld en te hebben gedreigd het vliegtuig in brand te steken, om de piloot te dwingen een noodlanding te maken en zo ook de veiligheid van de passagiers in gevaar te hebben gebracht, aldus de DGSN.

Bladna.nl