Zoeken

Nieuwe outlet bij Tetouan frontale aanval tegen Sebta

23 november 2021 - 10:40 - Economie

©

Tanger Med Zones, de dochteronderneming voor planning en ontwikkeling van de Tanger Med groep, heeft maandag de lancering aangekondigd van een outletproject in de nieuwe commerciële zone van Cabo Negro, tussen Tetouan en M’diq. Een manier om rechtstreeks aan de bak te gaan met de grootste publiekstrekker van Sebta.

Op een oppervlakte van 70 hectare, zullen winkelcentra, speelterreinen en restaurants worden aangelegd, aldus een persbericht van de initiatiefnemers. Het project heeft tot doel de toeristische activiteit te ondersteunen door de totstandbrenging van een winkel- en vrijetijdsbestemming, die de seizoensgebondenheid van de regio zal wegwerken en de badplaats verder zal ontwikkelen.

Lees ook: Ceuta en Melilla kunnen niet overleven zonder Marokko

Volgens de initiatiefnemers zal de eerste fase van het project, verspreid over 30 hectare, in april 2022 worden opgeleverd. De zone heeft zelfs al een eerste gast, namelijk Ikea, dat reeds begonnen is met de bouw van een nieuwe winkel op een oppervlakte van meer dan 3 hectare met 19.000 m² overdekte ruimte.

Een oproep tot het indienen van blijken van belangstelling voor de selectie van investeerders en exploitanten voor de ontwikkeling van het outletproject, zal op 29 november 2021 worden gepubliceerd, aldus een persbericht. Investeerders en exploitanten moeten over de vaardigheden en knowhow beschikken die vereist zijn voor de ontwikkeling, de promotie en het beheer van outletprojecten.

Lees ook: Sebta en Melilla: grensopening pas in maart 2022

De installatie in de streek van Tetouan is geen toeval. Veel Marokkanen gingen vroeger naar Sebta om inkopen te doen, en met name om hun vreemde valuta te spenderen. Nu de grens gesloten is en de Marokkaanse autoriteiten talrijke projecten hebben opgezet voor de gewezen ’draagsters’, is het tijd om Sebta en zijn voornaamste aantrekkingskracht, namelijk de prijzen en de goedkope producten, frontaal aan te vallen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team