Zoeken

Sebta en Melilla: grensopening pas in maart 2022

19 november 2021 - 10:40 - Wereld

©

Spanje en Marokko zijn naar verluidt overeengekomen de grenzen van Sebta en Melilla tegen het eerste kwartaal van 2022 te heropenen.

Er is nog geen officiële datum bekendgemaakt voor de heropening van de grenzen van Sebta en Melilla. Maar volgens hardnekkige geruchten zouden de Tarajal-grens in Sebta en de Bni Ansar-grens in Melilla, die sinds het begin van de coronacrisis in maart 2020 gesloten zijn, tijdens het eerste kwartaal van 2022 weer opengaan, op 1 maart om precies te zijn, schrijft de Spaanse krant El Pais.

Lees ook: Sluiting grenzen Sebta en Melilla verlengd

Deze datum zou door Marokko zijn voorgesteld. De heropening van de grenzen zou in ieder geval in eerste instantie betrekking hebben op de inwoners van Nador, aan de grens met Melilla, en van Tetouan, in de buurt van Sebta. Er zal voorrang worden gegeven aan studenten en werknemers. De kwestie van het visum blijft echter bestaan. Vooralsnog is het niet bekend of een visum verplicht zal zijn, zoals aangekondigd door de Spaanse autoriteiten. Beide grenzen zijn nu officieel tot 30 november 2021 gesloten.

Lees ook: Marokkanen in Melilla roepen Mohammed VI op om grenzen te heropenen

De situatie is enorm schadelijk voor de Marokkaanse grensarbeiders die al meer dan anderhalf jaar in Sebta en Melilla zijn gestrand. Op 1 november demonstreerden ongeveer 50 van hen voor de regeringsdelegatie in Sebta, om een verbetering van hun levensomstandigheden te eisen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team