Zoeken

Marokko: Lagouira wordt het nieuwe Dubai

20 december 2021 - 17:00 - Economie

©

Marokko heeft zich tot doel gesteld het woestijngebied tussen Dakhla en Lagouira om te vormen tot een "nieuw Dubai" in Noord-Afrika. Dit blijkt uit een aantal projecten die momenteel worden uitgevoerd.

Het weekblad Al Ayyam schrijft dat een zone in Noord-Afrika wordt omgevormd tot een nieuw Dubai. Het aanzicht van deze woestijnregio verandert door nieuwe havens in Dakhla en Lagouira, logistieke en industrieterreinen, urbanisatieprojecten... De aanleg van verschillende logistieke en commerciële zones op 30 hectare tussen Dakhla en Lagouira zal het gebied transformeren. De totale kosten van dit megaproject bedragen 140 miljard dirham.

Lees ook: Amerikaans digitaal platform om Laayoune en Dakhla te verbinden

Er zijn reeds aanbestedingen uitgeschreven voor de aanleg van de haven van Dakhla-Atlantique, de logistieke zone van Bir Guendouz en de commerciële zone van El Guerguarat. Ook zijn er al contracten toegekend voor de aanleg van de haven van Dakhla en de toekomstige haven van Lagouira.

"Met de start van al deze infrastructuurprojecten in het gebied wordt de toekomstige verstedelijking van de stad steeds duidelijker. Er moet worden begonnen met de aanleg van een toeristische haven die toeristen zal aantrekken en het toeristische aanbod van Dakhla zal aanvullen. De rest komt later wel", aldus de voorzitter van de gemeente.

Lees ook: Laayoune krijgt grootste brug van Marokko

Volgens een regeringsbron is de omvorming van de regio het nieuwe concrete antwoord van Marokko op de stelling van de onafhankelijkheidsbeweging Polisario, namelijk "economische ontwikkeling". Rabat heeft zich laten inspireren door Sicilië, dat 50 jaar lang onafhankelijkheid van Italië heeft geclaimd, maar daar begin jaren negentig afstand van heeft gedaan nadat het eiland een economische ruimte was geworden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team