Zoeken

Economische zone Fnideq spoedig voltooid

7 januari 2022 - 12:40 - Economie

©

De bouwwerkzaamheden in de nieuwe economische zone van Fnideq vorderen in een snel tempo. De eerste bedrijfsfaciliteiten zullen naar verwachting in de komende dagen in gebruik worden genomen in een poging de werkloosheid in de regio terug te dringen.

Volgens het Agentschap voor de Promotie en Ontwikkeling van het Noorden (APDN) gaat het in eerste instantie om de ingebruikname van het eerste deel van 10 hectare voor een project dat uiteindelijk 90 hectare zal beslaan, meldt L’Economiste, eraan toevoegend dat voor het project een totaal budget van 200 miljoen dirham nodig is.
Het zal 33 opslagplaatsen omvatten, variërend van 365 tot 1000 m², die kunnen worden aangepast aan de behoeften van de investeerders.

Lees ook: Koning geeft instructies voor industriële zone Fnideq

Na verloop van tijd zal de zone naar verwachting niet alleen worden gebruikt voor handel, maar ook voor lichte industrie, aldus de krant. Een van de doelstellingen is het scheppen van werkgelegenheid om de werkloosheid terug te dringen, die sterk is gestegen als gevolg van de blokkade van de grensoverschrijdende handel in Bab Sebta, een situatie die nog is verergerd door de Covidcrisis.

Geen enkele formele of informele handel passeert Bab Sebta, tot groot ongenoegen van de handelaars van Fnideq en Tetouan van wie de meesten vroeger aan de grens werkten, verklaart de APDN. Dit project biedt mogelijkheden en alternatieven, ondersteund door de invoering van doorvoerfaciliteiten van goederen via de haven van Tanger Med.

Lees ook: Ontwikkeling economische zone van Fnideq gaat vooruit

Draagsters die aan de grens in Sebta werkten, zijn door de prefectuur aangeworven om in de verwerkende industrie te werken. Onlangs werd in Fnideq ook een opleidingscursus gehouden voor jongeren die in dit beroep willen werken. Uiteindelijk zal de zone volgens de APDN ongeveer 5000 directe en vaste banen opleveren.

Bladna.nl