Zoeken

Oud-voetballer Sebta had "graag voor Marokko gespeeld"

8 november 2022 - 07:00 - Sport

©

Mohamed Alí Amar, een voormalige voetballer uit Sebta, beter bekend als Naïm, stelt dat hij graag voor Marokko had gespeeld mochten de regels het hebben toegestaan.

De vraag of een voetballer uit Sebta voor Marokko mag spelen werd tijdens de laatste legislatuurperiode in Sebta besproken. De zaak van voetballer Anouar Tuhami, die weliswaar geboren en getogen is in de autonome stad maar de Marokkaanse kleuren draagt, heeft de discussie over deze materie nieuw leven ingeblazen.

Lees ook: Abde Ezzalzouli keert Spanje rug toe en kiest Marokko

Het antwoord voor Naïm, die in 1995 een legendarisch doelpunt maakte voor Real Zaragoza tegen Arsenal, is "heel eenvoudig". "Omdat we graag internationale wedstrijden spelen, is het logisch dat we met Marokko meer mogelijkheden lijken te hebben om ons te kwalificeren voor een WK of om een Afrikaanse beker te winnen. De spelers in Spanje zijn van een zeer hoog niveau," vertelde hij aan El Debate.

"Of je nu Spaans, Marokkaans of wat dan ook bent. Dit is toch een professionele wereld, het heeft niks met emoties te maken. Je kan van twee landen houden, maar het feit dat je voor een ander team speelt betekent niet dat je geen Spanjaard meer bent." Naïm had graag met Marokko een WK willen spelen, "maar de wet liet dat niet toe".

Lees ook: PSV-talent Ismael Saibari kiest voor interlandcarrière bij Marokko

Zaterdag vierde Naïm zijn 56e verjaardag. Om de waarden van een team en zijn ervaring "door te geven aan de kinderen van Sebta" wil de voormalige voetballer voetbalscholen oprichten. Volgens hem kan voetbal als teamsport veel kinderen helpen om niet in het drugs- en geweldsmilieu te stappen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team