Zoeken

Laat Anwar El Ghazi Nederland links liggen voor Marokko?

1 november 2022 - 20:00 - Sport

©

De Nederlandse voetballer van Marokkaanse afkomst Anwar El Ghazi is van plan om voor de aftrap van het WK, dat van 20 november tot 18 december in Qatar plaatsvindt, van sportieve nationaliteit te veranderen ten gunste van Marokko.

Het is nog niet bekend of Anwar El Ghazi op de lijst staat van spelers die zullen deelnemen aan het WK van 2022. De Marokkaanse bondscoach zal de lijst binnen enkele dagen bekendmaken. In ieder geval kan Walid Regragui de lijst tot een paar dagen voor het WK herzien.

Lees ook: El Ghazi krijgt live te horen dat hij niet naar EK gaat (video)

De Nederlandse voetballer met Marokkaanse roots komt nu wel in de verleiding om de stap te zetten. Hij werd geschrapt uit de voorlopige selectie van coach Van Gaal voor Qatar en verklaarde toen dat hij zijn sportieve nationaliteit kon veranderen en zich bij Marokko kon aansluiten, meldt Complete Sports.

Lees ook: Anwar El Ghazi heeft spijt van keuze voor Oranje

Anwar El Ghazi, geboren in Barendrecht op 3 mei 1995 uit Marokkaanse ouders, had de kleuren van Nederland verdedigd op U17, U23 en senior niveau op aanraden van de Portugese ster Cristiano Ronaldo. Hij zou nu spijt hebben van deze beslissing en is van plan Oranje vaarwel te zeggen. Er zijn momenteel gesprekken gaande over een overstap naar de Atlas Leeuwen. "Ik weet niet exact hoever we staan. Maar ze maken mijn Marokkaanse paspoort voor me klaar. We zijn benieuwd of het voor het WK lukt", verklaarde de 27-jarige zondag na de overwinning van PSV op NEC Nijmegen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team