Zoeken

Marokko-Kroatië: de vuurdoop van Walid Regragui

24 november 2022 - 07:00 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui heeft er de eerste wedstrijd tegen Kroatië op het WK 2022 op zitten. De man die drie maanden voor het wereldkampioenschap Vahid Halilhodzic verving als bondscoach, is onbekend bij het Europese publiek en moet zichzelf nu heel hard bewijzen.

Walid Regragui heeft op 31 augustus de leiding overgenomen van het Marokkaans elftal. Hij had minder dan drie maanden de tijd om de Atlas Leeuwen klaar te stomen voor het WK in Qatar. Het team speelde woensdag zijn eerste wedstrijd tegen Kroatië (0-0), de runner-up in de laatste editie van het WK. De nieuwe coach droomt ervan de prestatie van Stephen Keshi te evenaren, hij bracht Marokko naar de kwartfinale van het WK 1986.

Lees ook: Hakim Ziyech, de "rebel" die bijna verdwaalde

In tegenstelling tot zijn voorganger heeft de 47-jarige Regragui een rustige en verbindende stijl. In korte tijd wist hij Hakim Ziyech, die een conflict had met de voormalig bondscoach, over te halen om terug te keren bij de nationale ploeg. Een ander voordeel is dat hij meertalig is en gemakkelijk kan communiceren met onder meer spelers uit Frankrijk, België, Spanje en Nederland.

Regragui heeft een diploma economie en is bij het grote publiek niet bekend als coach. Hij stond vijf jaar aan het roer van FUS Rabat en won een beker, een titel en een trofee als beste coach van Marokko. Na een korte periode bij Al-Duhail in Doha, waar hij ook een titel won, kreeg hij de leiding over Wydad Casablanca, waarmee hij de Champions League en het nationale kampioenschap won.

Lees ook: Marokko speelt gelijk tegen Kroatië op WK

"Ik ben een coach die graag speelt. Ik hou ervan om druk te zetten en de bal hoog te houden. Ik vertrouw op het goede middenblok, maar ik ken ons team en ik weet dat we bij problemen als team zullen reageren", aldus de voormalige international die bijna 50 maal werd geselecteerd door Marokko, 91 Ligue 1 wedstrijden heeft gespeeld (Toulouse, Ajaccio en Grenoble) en 26 wedstrijden in La Liga (Santander).

Bladna.nl