Zoeken

Rode Duivel Nacer Chadli is getrouwd en heeft twee dochters

6 oktober 2022 - 13:00 - Sport

©

Het was een tijdje stil rond de Belgisch-Marokkaanse voetballer Nacer Chadli, tot hij recent door Westerlo gehuurd werd tot het einde van het seizoen. Bij de Turkse club Basaksehir slaagde hij er niet in om zijn draai te vinden. De speler blijkt inmiddels getrouwd te zijn en is zelfs vader van twee meisjes.

Chadli speelde in juli van vorig jaar zijn laatste interland. Op het EK raakte hij geblesseerd in de wedstrijd tegen de uiteindelijke kampioen Italië. Nu is hij op huurbasis voor één seizoen naar Westerlo getrokken. "Ik wilde weer spelen, het plezier terugvinden en blessurevrij blijven. Westerlo heeft me die kans gegeven". Hij werd gebeld door trainer Jonas De Roeck. "Ik kende hem nog van bij Anderlecht. Hij vertelde me over de club, stelde het project voor en vroeg of ik geïnteresseerd was. Waarom niet, dacht ik. Westerlo heeft een groep met veel jonge spelers, daar kan ik mijn ervaring aan toevoegen. Bovendien is Jonas een trainer voor wie ik graag wil spelen", vertelt Chadli aan HUMO.

Lees ook: Nacer Chadli investeert een miljoen euro in zijn oude club

De Rode Duivel slaagde er bij Basaksehir niet in om zijn spelniveau van Anderlecht te evenaren. "Veel blessures. Weinig spelplezier. En Istanbul is een mooie stad om te bezoeken, maar het leven beviel me er niet. Maar goed, ik had niet veel keuze. Ik was graag bij Anderlecht gebleven, maar hun antwoord liet op zich wachten. Op een zeker ogenblik moest ik een beslissing nemen. Toen kwam Basaksehir", zegt 33-jarige linksbuiten.

Zijn terugkeer naar België heeft volgens hem niet veel te maken met het WK, dat over anderhalve maand begint in Qatar. "Het WK heeft amper een rol gespeeld in mijn beslissing. Ik heb meer dan een jaar niet meer voor de Rode Duivels gespeeld: dan zul je mij niet horen zeggen dat ik mijn plaats zomaar weer kan opeisen. Mijn grootste zorg nu is dat ik conditioneel weer op niveau raak. Dat lukt aardig: ik voel me week na week sterker worden".

Chadli beseft dat Westerlo waarschijnlijk geen springplank wordt naar de Rode Duivels of de Premier League. "Daar heb ik me bij neergelegd", zegt hij. "Mocht er zich straks een grote club melden, dan zal ik dat aanbod zeker bekijken. Maar ik ben 33: als het lichaam niet meer wil, is het voorbij. Ik bekijk het nu van jaar tot jaar. Als ik zo nog vijf, zes jaar mee kan: waarom niet? Op dit ogenblik sluit ik niets uit: ik wil er nog zoveel mogelijk uithalen". Wel wil hij voortaan graag in België blijven, "of in ieder geval toch dicht bij huis. Voor mezelf én mijn gezin".

Lees ook: Nacer Chadli bijna naakt voor het goede doel

De speler blijkt verrassend genoeg inmiddels getrouwd te zijn en twee kinderen te hebben. "Ik heb mijn vrouw leren kennen toen ik bij Anderlecht speelde, in augustus 2020. Tara is Iraanse, we zijn getrouwd in Istanbul. Mijn oudste dochter Inaya is anderhalf. En Aliya, de jongste, is geboren op 3 september. Ik was volop in gesprek met Westerlo, je kunt je wel voorstellen hoe hectisch dat was. Alles is razendsnel gegaan. Drie dagen later ben ik vanuit Istanbul in België geland, zonder mijn vrouw en dochters. We wachten nog op de papieren voor de kleinste. Zodra die in orde zijn, mag zij Turkije verlaten. Intussen krijgt mijn vrouw hulp van een nanny. Ook mijn moeder is al enkele weken in Turkije".

Bladna.nl