Zoeken

Abde Ezzalzouli keert Spanje rug toe en kiest Marokko

22 maart 2022 - 12:20 - Sport

©

Abde Ezzalzouli is door Marokko uitgenodigd om te spelen in een kwalificatiewedstrijd voor het WK 2022 in Qatar tegen de Democratische Republiek Congo en heeft besloten om gehoor te geven aan de oproep van bondscoach Vahid Halihodzic.

Nadat hij in januari het aanbod van Marokko om deel te nemen aan de Afrika Cup had afgeslagen en voor Spanje had gekozen, zal Abde Ez in de selectie van de Atlas Leeuwen worden opgenomen voor de play-off wedstrijden tegen de Democratische Republiek Congo op 25 en 29 maart.

Lees ook: Marokko maakt selectie bekend voor play-offs, Ziyech en Mazraoui afwezig

Zoals AS meldt, kwam de beslissing van de linksback van Barcemona als een verrassing voor de Spaanse Voetbal Federatie (RFEF), die de Marokkaan naar het trainingskamp van het U-21 elftal wilde sturen. Abde Ezzalzouli heeft uiteindelijk besloten zich bij Marokko aan te sluiten omdat hij een grote kans heeft om deel te nemen aan internationale wedstrijden zoals de Wereldbeker, wat bij La Roja niet mogelijk zou zijn geweest.

Ook zijn korte verblijf in het seniorenteam van FC Barcelona heeft de 20-jarige van gedachten doen veranderen. Coach Xavi Hernandez haalde hem binnen toen hij de club overnam, maar stuurde hem terug naar het B-team van FC Barcelona nadat hij tijdens de winterstop nieuwe spelers had gecontracteerd.

Lees ook: Abde Ezzalzouli teleurgesteld bij Barça, hoopt op nieuwe kans met Marokko

Abde werd niet ingezet in de Europa League en kwam alleen in actie in wedstrijden tegen Atlético Madrid, Espanyol en Valencia. Hij heeft ook een tijdje niet gespeeld wegens een blessure en is momenteel herstellende. De aanvaller zal met de Atlas Leeuwen spelen in de wedstrijd tegen de Democratische Republiek Congo. Coach Vahid Halihodzic heeft de lijst van 23 opgeroepen spelers voor deze wedstrijd vorige week bekend gemaakt. Abde zal spelen naast zijn oudere collega’s Munir El Haddadi, Sofiane Boufal, Youssef En-Nesyri en Ryan Mmae op het middenveld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team