Zoeken

PSV-talent Ismael Saibari kiest voor interlandcarrière bij Marokko

16 september 2022 - 08:00 - Sport

©

PSV-talent Ismael Saibari heeft Rode Duivels-coach Roberto Martinez vriendelijk afgewezen en kiest voor een interlandcarrière bij Marokko.

Saibari speelde zich aan het begin van dit seizoen in de kijker bij PSV. Hij mocht al in de vier kwalificatiewedstrijden voor de Champions League in de basis beginnen en ook in de competitie mocht hij al vier van de zes wedstrijden meespelen. Hij kwam ook in het vizier in België, maar toen bondscoach Martinez hem belde met de vraag over een mogelijke carrière als Rode Duivel, antwoordde hij dat hij definitief voor Marokko heeft gekozen, schrijft Het Belang Van Limburg.

Lees ook: Antwerpenaars Sebaoui en Saibari kiezen voor Marokko

"Ik heb Marokkaanse ouders en ben geboren in Spanje. Op mijn zesde verhuisden we naar België en nu speel ik in Nederland, om het nog wat internationaler te maken", vertelt Saibari in het Eindhovens Dagblad. De vleugelaanvaller was wel vereerd door het telefoontje van Martinez. "Ik vond het geweldig dat zo’n grote naam uit de voetballerij zich voor mij meldde, maar heb hem verteld dat ik voor Marokko kies. Daarop liet hij weten dat ik in de toekomst welkom blijf, als ik mijn debuut nog niet heb gemaakt."

Lees ook: Ilias Sebaoui weigert oproep België en kiest Marokko

"Ja, ik kies definitief voor Marokko en zat recent ook in de voorselectie voor het WK, maar ga nu bij de beloften spelen. Die keuze heb ik met mijn hart gemaakt. Mijn ouders zijn van Marokkaanse afkomst en daar geboren. Mijn hele familie woont er nog", aldus Saibari.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team