Zoeken

Ondernemers Melilla tegen toekenning Spaans staatsburgerschap aan Marokkanen

9 oktober 2021 - 10:28 - Marokko

©

Het ondernemersverbond van Melilla (CEME-CEOE) heeft dinsdag tot een hervorming van de wetgeving opgeroepen om te voorkomen dat Marokkanen die in de enclave zijn geboren of daar al 10 jaar legaal verblijven, het Spaanse staatsburgerschap verkrijgen.

Met dit verzoek willen de ondernemers van Melilla Marokko doen afzien van "zijn annexatieambities op Sebta en Melilla". Ook moet een wetswijziging "de groei van de Marokkaanse bevolking in de stad voorkomen". De ondernemers willen tevens dat "alle buitenlanders die illegaal in de stad verblijven, worden gelokaliseerd en uitgezet".

Lees ook: Ondernemers Sebta en Melilla tegen visumplicht voor Marokkanen uit Nador en Tetouan

OK Diario meldt dat het verbond van plan is om dit verzoek toe te voegen aan haar lijst met voorstellen voor het "Strategisch plan van Melilla", dat woensdag door het stadsbestuur werd voorgelegd aan politieke partijen en maatschappelijke organisaties.

Lees ook: Spaans karakter Sebta en Melilla "onbetwistbaar en niet onderhandelbaar’

"De Europese Unie en Spanje beschouwen Marokko als een partnerland voor vele redenen en hebben goede economische betrekkingen met het koninkrijk. We hebben allen interesse in de economische ontwikkeling van Marokko, omdat het beter is om een sociaal, politiek en economisch stabiele buur te hebben dan een kruitvat dat kan exploderen zoals andere islamitische landen.", aldus het verbond. Ook wordt aan Marokko, "dat al miljarden euro’s aan hulp heeft ontvangen", om "de mensenrechten en akkoorden te respecteren".

Het verbond dringt er bij Marokko ook op aan "een ruimte van gedeelde welvaart te creëren" en "zijn "annexatieambities over de autonome steden Sebta en Melilla op te geven".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team