Zoeken

Spaans karakter Sebta en Melilla "onbetwistbaar en niet onderhandelbaar’

30 augustus 2021 - 16:04 - Wereld

©

De Socialistische Partij van Melilla heeft verklaard dat het Spaanse karakter van Sebta en Melilla "onbetwistbaar en niet-onderhandelbaar" is voor de regering.

Gloria Rojas, secretaris-generaal van de PSOE en vice-voorzitter van de stadsraad van Melilla, zegt dat de Spaansheid van Sebta en Melilla "geen onderwerp van discussie of debat is", en dat "de regering dit al verschillende keren heeft aangetoond". "De enige Spaanse premiers die ooit naar Melilla zijn gekomen, zijn van de PSOE-partij, José Luis Rodríguez Zapatero in 2006 en Pedro Sánchez afgelopen mei, naar aanleiding van de migratiecrisis in Sebta."

Lees ook: Spanje bereid te praten over Sahara, Melilla en Sebta

"Wij zijn het ermee eens dat de betrekkingen met Marokko moeten worden hervat... Maar dat iemand in 2021 denkt dat de regering gaat zeggen dat Sebta en Melilla niet Spaans zijn, dat is een lachertje", aldus Rojas. Ze houdt vol dat de twee steden "even Spaans zijn als elke andere stad in Spanje". "Of de betrekkingen met Marokko nu verbeteren of verslechteren, de centrale regering zal niet twijfelen aan de Spaansheid van beide steden. Het is niet-onderhandelbaar en onbetwistbaar", benadrukte de vice-voorzitter van het bestuur van Melilla.

Rojas wijst er ook op dat "alle essentiële infrastructuur in Melilla er is gekomen op initiatief van de PSOE" en dat "de PP-partij alleen maar praatjes heeft".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team