Zoeken

Ondernemers Sebta en Melilla tegen visumplicht voor Marokkanen uit Nador en Tetouan

5 oktober 2021 - 10:00 - Wereld

©

Het ondernemingsverbond van Melilla (CEME-CEOE) pleit voor het behoud van de visumvrijstelling voor Marokkanen uit Nador en Tetouan die de enclaves willen bezoeken, "totdat Marokko een besluit neemt over de heropening van de grenzen".

Tijdens de presentatie van een "Strategisch plan voor Melilla", heeft het ondernemingsverbond, voorgezeten door Enrique Alcoba, laten weten dat de visumvrijstelling voor Marokkanen uit Nador en Tetouan, al ruim 30 jaar bestaat. "Wat betreft de afschaffing van de visumvrijstelling voor inwoners van Nador en Tetouan hebben we nog steeds geen definitief standpunt", zegt de organisatie.

Lees ook: Gevecht Badr Hari: "Als het nu niet lukt, is het over"

De organisatie is daarentegen "voor de afschaffing van de meervoudige visa voor Marokkanen die niet in de genoemde steden wonen". Volgens de CEME-CEOE "zouden Spanje en de Europese Unie, Marokko niet moeten toestaan ​​de doorreis van Europese toeristen via Sebta en Melilla te verhinderen", eraan toevoegend dat "goede nabuurschapsbetrekkingen gebaseerd moeten zijn op wederzijds respect".

Marokko heeft op 13 maart 2020 zijn landgrenzen met Sebta en Melilla gesloten vanwege de Covid-19 gezondheidscrisis. Na achttien maanden staat de heropening van de grensovergangen nog steeds niet gepland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team