Zoeken

Militairen aan grenzen Sebta en Melilla?

13 november 2021 - 10:40 - Marokko

©

De leider van de oppositie en voorzitter van de Spaanse Volkspartij Partido Popular, Pablo Casado, heeft de regering van Pedro Sanchez opgeroepen de veiligheid aan de grenzen van Sebta en Melilla te versterken door de inzet van een permanent militair contingent.

De leider van de rechtse partij heeft woensdag in de Tweede Kamer aan de Spaanse regering gevraagd het aantal verdedigingstroepen aan de grenzen van Sebta en Melilla uit te breiden, om de twee autonome steden beter te beschermen tegen Marokkaanse migranten.

Lees ook: Vox hekelt "Marokkanisering" Sebta en Melilla

De eis van de volkspartij Partido Popular (PP) sluit aan bij die van Vox, die reeds vanaf het begin van de migratiecrisis in mei, oproept tot de "bewapening" van de grenzen van Sebta en Melilla en tot een herbevestiging van de "Spaanse soevereiniteit" over deze twee enclaves.

Lees ook: Melilla gaat drones gebruiken om grenzen met Marokko te bewaken

Casado ging zelfs zo ver dat hij beweerde dat "immigratie één van de grootste problemen van Spanje is". Volgens de laatste gegevens van het Centrum voor Sociologische Enquêtes (CIS) is werkloosheid echter de grootste zorg van de Spanjaarden. Ook de statistieken van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken over de migratiestromen, spreken de beweringen van de PP-leider tegen. Volgens de afdeling werden tussen 1 januari en 31 oktober 1600 migranten door de Spaanse veiligheidsdiensten onderschept.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team