Zoeken

Neuwe campus voor 2000 studenten in Rabat

22 juli 2022 - 09:00 - Marokko

©

OCP Group heeft aangekondigd dat ze steun heeft gekregen van het Multilateraal Agentschap voor Investeringsgaranties (MIGA), een organisatie van de Wereldbank, voor de garantie van leningen ter financiering van een nieuwe Mohammed VI Polytechnische Universiteit-campus (UM6P) in Rabat.

De steunovereenkomst heeft betrekking op een maximumbedrag van 570 miljoen euro, aldus een persmededeling van de groep. De garantie loopt 10 jaar en dekt dus het risico van niet-nakoming van de financiële verplichtingen door een soeverein staatsbedrijf.

Lees ook: Dit zijn de beste Marokkaanse universiteiten volgens CWTS Leiden

De middelen zullen worden ingezet voor de bouw van een nieuwe UM6P-campus in Rabat, waarvan de eerste fase reeds van start is gegaan in oktober 2021. Twee nieuwe fasen zullen voltooid zijn tegen 2024, aldus de nota.

Lees ook: Marokkanen schitteren op polytechnische wedstrijd

Volgens fosfaatbedrijf OCP is de operatie een primeur in de onderwijssector in Marokko en in Afrika. De nieuwe campus zal bijna 2000 studenten op hoog niveau kunnen opleiden, op het gebied van economie, bestuur, politieke wetenschappen, internationale betrekkingen, gedrags- en sociale wetenschappen, gastvrijheid en management.

Lees ook: Dit zijn de beste Marokkaanse universiteiten volgens CWTS Leiden

De instelling krijgt ook een nieuwe bestuursfaculteit en zal de eerste school en incubator huisvesten voor kunstmatige intelligentie in Marokko. Er zijn tevens sportcentra, laboratoria voor digitaal leren en een talencentrum gepland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team