Zoeken

Marokkanen schitteren op polytechnische wedstrijd

16 juni 2022 - 09:00 - Marokko

©

De leerlingen van het Lycée d’Excellence de Benguerir (Lydex), schitterden opnieuw tijdens de toelatingstesten voor de grote Franse scholen. Vierentwintig van hen zijn toegelaten tot de prestigieuze Polytechnische School van Parijs.

Een nieuwe prestatie voor Lydex. Vierentwintig van haar studenten hebben met succes het toelatingsexamen voor de Polytechnische School van Parijs afgelegd. Onder hen bevinden zich zes meisjes. In 2021 werden 11 leerlingen van de school toegelaten tot de toonaangevende Franse onderwijsinstelling, meldt de krant Le Figaro.

Lees ook: Twaalf Marokkaanse studenten naar de NASA

Lydex werd in 2009 opgericht door de Marokkaanse fosfaatgigant OCP en heeft zich tot doel gesteld de knapste koppen van Marokko op te leiden in de ingenieurswetenschappen. Het instituut is gelegen in de groene cité Mohammed VI, in Benguerir, "stad van kennis en innovatie".

De Polytechnische School van Parijs werd in 1794 door de Nationale Conventie opgericht onder de naam "École centrale des travaux publics" en is het eerste ingenieursinstituut in Frankrijk. Het leidt ingenieurs op die elk jaar worden gerekruteerd via één van de oudste en moeilijkste toelatingsexamens voor studenten in voorbereidende klassen, maar ook via parallelle toelatingen voor universiteitsstudenten.

Lees ook: Marokkaanse studenten ontwikkelen nanosatellieten

De school verwelkomde in het academiejaar 2020-2021 meer dan 160 Marokkaanse studenten en steeg tot de 61ᵉ plaats op de lijst van de beste ingenieursopleidingen ter wereld, volgens de Times Higher Education World University Rankings 2021.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team