Zoeken

Marokkaanse studenten naar Ben-Gurion Universiteit

1 september 2022 - 11:40 - Marokko

©

De samenwerking tussen Marokko en Israël in de onderwijssector heeft nu al een positieve weerslag. Vier Marokkaanse studenten van de Polytechnische Universiteit Mohammed VI zijn voor één semester naar de Ben-Gurion Universiteit in Negev gestuurd.

De toenadering tussen Marokko en Israël werpt zijn eerste vruchten af op academisch gebied, aldus het Amerikaanse mediakanaal The Line Media, dat benadrukt dat dit een primeur is in het kader van de samenwerking tussen de universiteiten van beide landen. De vier studenten spreken van een geweldig avontuur dat hen in staat stelde om aan de universiteit programma’s voor data-wetenschappen en gezondheidswetenschappen te bestuderen, samen met andere studenten van over de hele wereld.

Lees ook: Hebreeuwse cultuur in Marokkaanse universiteit

"Er waren veel reizen en activiteiten, en uiteindelijk vond ik het hier geweldig," zegt Ilham Zargan, één van de vier studenten die een semester aan de Ben-Gurion Universiteit doorbrachten. De jonge studente geneeskunde is trots op wat ze geleerd heeft en werkt aan een kruidengeneesmiddel dat chemotherapie kan vervangen bij de behandeling van kanker. "Het was interessant voor mij om te leren dat een gezondheidssysteem niet alleen draait om het verzorgen van één cel. Het is de bureaucratie, de mensen, de ziekenhuizen, en het is veel gecompliceerder dan het idee dat ik voorheen had van de volksgezondheid," zegt de jonge vrouw.

Lees ook: Israël geeft Marokkaanse docenten toestemming om les te geven aan Palestijnse universiteiten

De Ben-Gurion Universiteit is verheugd over de samenwerking die, volgens de directeur studentenmobiliteit Laila Perelman-Soppi, "de banden tussen Israël en Marokko verder zal versterken". Zij voegt eraan toe dat "het niet beperkt blijft tot het toeristische aspect, maar ook de academische betrekkingen die samen kunnen worden opgebouwd, en het uitvoeren van onderzoeksprojecten voor de toekomst die van invloed kunnen zijn op de hele wereld".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team