Zoeken

Dit zijn de beste Marokkaanse universiteiten volgens CWTS Leiden

6 juli 2022 - 15:40 - Wereld

©

Twee Marokkaanse universiteiten zijn opgenomen in de ranglijst voor 2022 van het Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies (CWTS), onderdeel van de Universiteit Leiden in Nederland.

Dit jaar heeft het CWTS Leiden zijn ranglijst gepubliceerd, die uitsluitend gebaseerd is op onderzoeksindicatoren. Er zijn 1030 universiteiten uit 69 landen bij betrokken, waaronder 29 Arabische en 33 Afrikaanse universiteiten. Twee Marokkaanse universiteiten zijn opgenomen: de Marokkaanse Universiteit Mohammed V (UM5) in Rabat (1064) en de Universiteit Cadi Ayyad in Marrakech (1208). Vorig jaar was UM5 de eerste Marokkaanse universiteit die in deze ranglijst werd vermeld.

Lees ook: Dit zijn de beste Marokkaanse universiteiten

Net als in 2021 voert China de CWTS Leiden Ranking 2022 aan met 247 universiteiten, gevolgd door de Verenigde Staten (242), het Verenigd Koninkrijk (65), Japan (56), Duitsland (54), de Republiek Korea (49) en India (49).

Lees ook: QS World Ranking noemt beste universiteit van Marokko

De ranglijst van het CWTS Leiden is een internationale classificatie die gebaseerd is op vier onderzoeksgerelateerde indicatoren, namelijk de wetenschappelijke impact van publicaties, de internationale samenwerking, openbare publicaties en genderbenadering bij auteurs van publicaties. De gegevens die voor de rangschikking worden gebruikt komen uit de internationale wetenschapsdatabank Web of Science van de afgelopen vier jaar.

Bladna.nl