Zoeken

Ihssane Hadir wint Arabische voorleeswedstrijd

27 juli 2022 - 11:00 - Marokko

©

Het doek is gevallen voor de 6ᵉ editie van de Arabische Reading Challenge in Marokko. De wedstrijd is gewonnen door Ihssane Hadir, die samen met ruim één miljoen Marokkaanse studenten deelnam aan de nationale wedstrijd.

De Arabische Reading Challenge trok dit jaar bijna 22 miljoen leerlingen uit 44 verschillende landen. Ihssane Hadir is "de Arab Reading Challenge kampioen op nationaal niveau, en zal Marokko vertegenwoordigen op de Arabische finale die in oktober in de Verenigde Arabische Emiraten zal worden gehouden," vertelde minister Chakib Benmoussa van Onderwijs en Sport tijdens de slotceremonie die online werd gehouden. Ihssane Hadir is studente aan de middelbare school Ibn Tufail in Khouribga, meldt Morocco World News.

Lees ook: Dit zijn de beste Marokkaanse universiteiten volgens CWTS Leiden

Boujemaa Belhand kreeg de titel van meest vooraanstaande supervisor in Marokko voor zijn opmerkelijke werk bij het begeleiden, motiveren en opleiden van studenten om aan de wedstrijd deel te nemen. Hij won de titel uit een totaal van 12.200 supervisors. Van de 10.444 deelnemende scholen heeft de Mokhtar Jazoulit School in Rabat de titel van meest vooraanstaande school in de wacht gesleept.

Lees ook: Marokkanen schitteren op polytechnische wedstrijd

De Arab Reading Challenge werd voor het eerst in 2015 georganiseerd en streeft ernaar een leescultuur onder de nieuwe Arabische generatie tot stand brengen, maar heeft ook tot doel het belang van kennis van kandidaten te benadrukken en die van hun gemeenschap en land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team