Zoeken

Nederlands-Marokkaanse LHBTI-film werd al aan zeven landen verkocht

18 juni 2022 - 21:00 - Cultuur

©

De nieuwe speelfilm ’El Houb’ van regisseur Shariff Nasr, blijkt een schot in de roos. De film slaagt erin om homoseksualiteit, een thema dat gevoelig ligt in de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap, goed vast te leggen. El Houb werd in mei zeer positief onthaald op de filmmarkt van het festival van Cannes en inmiddels kochten zeven landen de film aan.

De nieuwe Nederlandse speelfilm El Houb van regisseur Shariff Nasr werd al verkocht aan zeven landen. Naast Nederland zal de film ook te zien zijn in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Polen en Israël. Dat een Nederlandse film zo snel en zo breed wordt verkocht is uitzonderlijk, zeker als de film in kwestie nog in première moet gaan, schrijft Manners.

Lees ook: Walid Benmbarek, van bad guy in ’Mocro Maffia’ tot sweet guy in ’Marokkaanse Bruiloft’

In de film El Houb vertelt de Marokkaans-Nederlandse Karim aan zijn ouders dat hij op mannen valt, nadat hij eerst jarenlang de schijn heeft opgehouden. De moeilijke periode die daarop volgt brengt een heleboel mooie en schrijnende herinneringen naar boven. Hij beseft dat hij de confrontatie met zijn familie moet aangaan, maar moet eerst in het reine komen met zijn eigen gevoelens om geaccepteerd te worden.

Lees ook: Soundos El Ahmadi verloor filmrol door zwangerschap

De belangrijkste rollen worden gespeeld door de Nederlandse acteurs Fahd Larhzaoui, Nasrdin Dchar en Emmanuel Ohene Boafo. De film werd opgenomen in Nederland, maar er wordt ook heel veel Arabisch in gesproken. Larhzaoui speelt de rol van Karim en Ohene Boafo speelt zijn partner. Dchar heeft de rol van een belangrijk persoon uit het verleden van Karim. Het speelfilmdebuut van Shariff Nasr verschijnt naar verwachting in oktober 2022 op het witte doek in Nederland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team