Zoeken

Soundos El Ahmadi verloor filmrol door zwangerschap

4 juni 2022 - 19:00 - Cultuur

©

De 40-jarige actrice Soundos El Ahmadi berichtte via Instagram dat ze een filmrol kwijtraakte omdat ze aan het productiehuis had verteld dat ze zwanger is. De producenten van de jeugdfilm "Leeuwin", waarin ze de rol van jeugd-voetbaltrainster zou spelen, zeggen dat de draaiperiode van de jeugdfilm plaatsvindt wanneer El Ahmadi hoogzwanger zal zijn en beweren dat de rol te zwaar zal zijn voor haar conditie.

De actrice beticht de filmproducenten van zwangerschapsdiscriminatie. "Ik heb getwijfeld of ik dit met jullie wilde delen. Maar ik wil niet alleen en eenzaam met mijn verdriet zitten. Ik wil ook actrices in deze industrie waarschuwen. Dat als ze leven aan het maken zijn, ze dat vooral niet moeten vertellen. Want dan is hun leven als actrice voorbij", aldus El Ahmadi op Instagram. Ze was heel blij met de aangeboden rol van jeugd-voetbaltrainster. "Echt iets voor mij. De film gaat over vriendschap en empowerment. Ik heb eerlijk tegen de productiemaatschappij verteld dat ik zwanger ben. Nu willen ze mij niet meer."

Lees ook: Soundos terug naar haar roots

Soundos is al moeder van de zevenjarige Aaliyah. Het is voor haar en haar echtgenoot Daniel hun tweede kind. "Als mannen vertellen dat ze vader worden, worden ze gefeliciteerd en als wij vertellen dat we moeder worden, worden we gestraft. En je dan afvragen waarom vrouwen zoals ik huiverig zijn om zulk positief nieuws te delen of zelfs te verbergen", zegt El Ahmadi die de redenen voor haar afwijzing na het babynieuws ’bullshit’-argumenten noemt. "En die twijfelachtige eer ligt bij modderfokking The Media Brothers. Gefeliciteerd vijftien mannen en drie vrouwen van dit vooruitstrevende bedrijf. Jullie hebben mijn hart gebroken tijdens een fase in mijn leven die prachtig en positief zou moeten zijn."

Lees ook: Film Meskina op Netflix te zien

Het bewuste productiehuis, The Media Brothers, betreurt de berichtgeving en spreekt van miscommunicatie. "In diverse media wordt ten onrechte de indruk gewekt dat Soundos een rol zou hebben gekregen in onze jeugdfilm Leeuwin, een coproductie tussen Levitate Film en The Media Brothers. Het klopt dat Soundos gepolst is voor de rol van een jeugdtrainster. Samen met een aantal andere actrices. Maar deze castings moeten überhaupt nog plaatsvinden. Voorlopig hebben we er allereerst om artistieke redenen de voorkeur aan gegeven om andere actrices uit te nodigen voor een auditie voor deze rol. Daarnaast vindt de draaiperiode mogelijk plaats als Soundos hoogzwanger is. De fysiek zware rol als jeugd-voetbaltrainster zou dan zowel voor haarzelf, haar baby als voor de filmproductie risicovol zijn", aldus de producenten van de film in een persbericht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team