Zoeken

Walid Benmbarek, van bad guy in ’Mocro Maffia’ tot sweet guy in ’Marokkaanse Bruiloft’

7 juni 2022 - 16:20 - Cultuur

©

In de successerie ’Mocro Maffia’ speelde acteur Walid Benmbarek de rol van de agressieve Adil, maar voor de romantische komedie ’Marokkaanse bruiloft’ moest hij in de rol kruipen van een automonteur die graag wil trouwen. Metro sprak met Benmbarek, waarvan de carrière niet meer te stuiten lijkt.

In de romcom ’Marokkaanse Bruiloft’ van regisseur Johan Nijenhuis speelt Benmbarek de rol van de vriendelijke automonteur Samir die een boontje heeft voor Yasmine (Soumaya Ahouaoui). Maar Yasmine lijkt vooral bezig te zijn met haar carrière als advocaat. Wanneer Samir verdacht wordt van autodiefstal staat ze hem bij als advocaat en dan komt ook nog de charmante plastisch chirurg Ibrahim (Nabil Aoulad Ayad) op haar weg. Walid vindt het leuk om aan Nederland te kunnen laten zien dat Marokkanen goed feest kunnen vieren. "Ik hoop dat heel veel mensen er naartoe gaan. Of liefhebbers van Johan Nijenhuis-films meteen getriggerd worden door een Marokkaanse bruiloft en de Arabische cultuur, dat weet ik niet. Maar ik hoop heel erg van wel. Dat ze een kijkje in de Marokkaanse tradities en cultuur komen nemen. Ik denk echter dat het wel goed komt", aldus Walid.

Toch vindt de acteur zo’n groot trouwfeest voor zichzelf maar niets. "Ik ben zelf geen type voor een typisch Marokkaanse bruiloft, wel om mee te maken overigens. Van jongs af aan heb ik gezegd geen mensen op mijn bruiloft te willen waar ik geen band mee heb. Dat is wat op een Marokkaanse bruiloft altijd gebeurt, driehonderd gasten waarvan je er tweehonderd niet kent. Ouders geven aan een huwelijk van hun kinderen vaak heel veel geld uit, dat wilde ik die van mij sowieso niet aandoen. De moeder en zeker de mijne is heel belangrijk. Moeders zijn trots als hun kind gaat trouwen, daar hoort een groot feest bij. Ik zei ’allemaal leuk en aardig, houd dat geld lekker voor jezelf’."

In het echte leven stapte Benmbarek op een maandag in het huwelijksbootje, maar dan op een heel andere manier dan in de film. "Ik zag dat trouwen op maandag gratis was. Dat hebben we in 2011 op het gemeentehuis gedaan en met de ouders, broers, zussen en aanhang van mijn vrouw en mij zijn we uit eten gegaan. Mijn vrouw was het er toen mee eens, maar inmiddels denkt ze er heel anders over, haha. Daarom heb ik haar beloofd dat als we 12,5 jaar getrouwd zijn een groot feest geven. Mannetje of tachtig hoor, geen driehonderd. Destijds kozen we voor een mooie huwelijksreis van drie weken naar Frans Polynesië. Mijn vrouw stemde daarmee in, maar zegt nu: als het nu weer 2011 was, dan hadden we het anders gedaan."

De man is volgens Walid op een Marokkaanse bruiloft ook nog eens van ondergeschikt belang. "Een bruiloft is een feest van de vrouw. Vrouwen staan centraal en alles moet tot in de perfectie geregeld zijn. De man is ondergeschikt. Eigenlijk zit je de hele avond in je eentje te wachten op je vrouw. Als ze net naast je zit, moet ze weer een nieuwe jurk aantrekken. Ze moet er die avond dan namelijk nog vier. Je ziet je vrouw eigenlijk niet, de man is van ondergeschikt belang. Als de huwelijksnacht eraan komt, is zij helemaal gesloopt en jij helemaal gaar. Slapen dus, hahaha."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team