Zoeken

Adil en Bilall delen eerste beelden van ’Rebel’ (video)

28 juli 2022 - 11:00 - Cultuur

©

’Rebel’, de nieuwste film van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, ging recent in première op het Filmfestival van Cannes. Nu ook de Belgische première dichterbij komt geven ze alvast de trailer en poster vrij.

Na ’Bad Boys for Life’ en ’Miss Marvel’, en in afwachting van de Batgirl-film die gepland staat voor HBO Max, gooit het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah het roer om met hun nieuwe speelfilm, ’Rebel’. Een harde film die opviel tijdens het laatste filmfestival van Cannes, waar het buiten competitie werd gepresenteerd.

Lees ook: Adil en Bilall gingen door het vuur voor Ms. Marvel

Rebel vertelt het verhaal van twee broers: Kamal gaat naar Syrië om de slachtoffers van de oorlog te helpen en zijn broertje Nassim, die al snel wordt gerekruteerd door jihadistische ronselaars. De film is vanaf 5 oktober te bekijken in de Belgische en Luxemburgse bioscoopzalen, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: ’Rebel’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah goed onthaald in Cannes

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Aboubakr Bensaïhi, Lubna Azabal en Adils kleine broer, Amir El Arbi, maar ook Younes Bouab, Tara Abboud en Saïd Boumazoughe zijn te zien in de film die een productie is van Bert Hamelinck en Dimitri Verbeeck. Voor het scenario werden Adil en Bilall onder meer geholpen door Kevin Meul en Jan Van Dyck.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team