Zoeken

Soumaya Ahouaoui bekroond tot beste actrice op filmfestival Rabat

5 juli 2022 - 17:00 - Cultuur

©

Tijdens de 3e editie van het Internationale Rabat-Comedy Film Festival, heeft de Nederlandse romcom ’Marokkaanse Bruiloft’ van regisseur Johan Nijenhuis twee onderscheidingen gewonnen. De film kreeg een speciale juryprijs en hoofdrolspeelster Soumaya Ahouaoui werd bekroond als beste actrice.

Het Internationale Rabat-Comedy Film Festival ging van 26 juni tot en met 1 juli door in Rabat. Volgens Nu.nl claimen de organisatoren dat dit het eerste filmfestival is dat zich richt op komedies in een moslimland. De bioscoophit ’Marokkaanse Bruiloft’ gaat over een alleenstaande jonge vrouw die zelf het liefst een succesvolle advocaat wil worden, maar haar familie vindt een huwelijk veel belangrijker dan een carrière.

Lees ook: Carrière Marokkaans-Nederlandse Numidia gaat als een speer

De Nederlands-Marokkaanse schrijfster Mina El Hannaoui is één van de bedenkers en scenarioschrijfsters van de film, waarin de hoofdrollen worden vertolkt door acteurs Soumaya Ahouaoui, Walid Benmbarek, Nora El Koussour, Pip Pellens en Nabil Aouled Ayad. De film draait momenteel in meer dan honderd Nederlandse bioscopen.

Lees ook: Walid Benmbarek, van bad guy in ’Mocro Maffia’ tot sweet guy in ’Marokkaanse Bruiloft’

Regisseur Nijenhuis ontvangt hiermee de tweede onderscheiding voor zijn film. Hij kreeg afgelopen week ook al een Gouden Film, omdat ’Marokkaanse Bruiloft’ binnen de drie weken meer dan 100.000 bezoekers heeft getrokken in de Nederlandse bioscopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team