Zoeken

Nederland: criminele kopstukken Kajdouh en Kandoussi op Opsporingslijst

12 januari 2023 - 12:00 - Wereld

©

De Nederlandse politie heeft dinsdagavond de namen en foto’s gedeeld van twee kopstukken van een wereldwijd opererende criminele organisatie. Het gaat om de 46-jarige Mohammed Najib Kajdouh en de 38-jarige Fahd el Kandoussi. Ze zouden samen met de inmiddels gearresteerde Mounir K. (44), een schakel hebben gevormd tussen cocaïne-kartels in Zuid-Amerika en Europese afnemers van de de drugs.

De criminele organisatie van deze mannen zou grote partijen cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Europa hebben gesmokkeld. Volgens de politie bepaalden de drie mannen "wanneer een partij werd geïmporteerd, hoe groot die zou worden, hoe de partij geïmporteerd zou worden en aan wie de partij zou worden doorverkocht. De verdachten hebben met deze handel waarschijnlijk tientallen miljoenen euro’s per jaar verdiend".

Lees ook: Mocromaffia-kopstuk plande moorden vanuit gevangenis

El Kandoussi en Kajdouh hebben regelmatig extreem geweld ingezet om hun positie in de internationale drugshandel te behouden. Zij hadden hiervoor meerdere mensen "in dienst" en zijn verantwoordelijk voor verschillende schietincidenten met meerdere zwaargewonden tot gevolg.

Lees ook: Wie is Zouhair B, de Marokkaanse drugsbaron die in Dubai is gearresteerd

Het duo wordt al lang gezocht en de politie gaat er dan ook vanuit dat de mannen daarom niet meer naar Nederland komen. Fahd El Kandoussi en Mohammed Kajdouh verbleven een lange tijd in Dubai en/of Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team