Zoeken

Marokkanen betrokken bij witwassen van 180 miljoen euro in België

17 april 2023 - 22:00 - Wereld

©

De federale gerechtelijke politie Leuven heeft in samenwerking met de Nederlandse regionale politie eenheden Zeeland-West-Brabant en Rotterdam en de Spaanse Guardia Civil, een criminele organisatie opgerold die bestond uit Marokkaanse, Spaanse en Belgische burgers. In totaal werd door dit netwerk 180 miljoen euro witgewassen dat afkomstig was van cocaïnehandel.

Het onderzoek werd in oktober 2021 ingesteld na de kraak van het Sky ECC-netwerk. De criminele organisatie was actief in België maar ook in Nederland, Spanje, Zuid-Amerika en Dubai. De leden hadden een complex en professioneel systeem opgezet om de winst afkomstig van de invoer van cocaïne in de Europese Unie via havens en luchthavens, wit te wassen via vastgoedprojecten, aldus Europol.

Lees ook: Marokkaanse bank in België blijkt spil in witwaszaak

In maart van dit jaar werden vijf verdachten gearresteerd in België en één in Spanje. In totaal werd 1,2 miljoen euro aan cryptogeld, drie eigendommen, 50.000 euro in contanten, een luxeauto, verschillende luxe horloges en sieraden, 23 telefoons, drie kluizen en een geldtelmachine in beslag genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team