Zoeken

Tanger krijgt ontziltingsinstallatie voor zeewater

9 oktober 2022 - 07:00 - Marokko

©

Om het acute watertekort aan te pakken heeft de stad Tanger onlangs een project voor de bouw van een ontziltingsinstallatie voor zeewater goedgekeurd.

Daartoe werd een partnerschapsovereenkomst ondertekend tussen het ministerie van Binnenlandse Zaken, het ministerie van Uitrusting en Waterstaat, de Regionale Raad van Tanger en het Agentschap van het Loukkos-waterbekken (ABHL). Er wordt een studie uitgevoerd voor de bouw van een installatie voor zeewaterontzilting. Er wordt beoogd "het economisch herstel te bevorderen en een duurzame en evenwichtige ontwikkeling tot stand te brengen".

Lees ook: Marokko wil twintigtal installaties voor waterontzilting bouwen

De tekst gaat verder met de noodzaak van "een duidelijk omschreven beleid om het hoofd te bieden aan de toenemende vraag naar water, de steeds terugkerende droogte, de uitputting van de grondwaterreserves en de ondoordachte verspilling van deze vitale hulpbron".

Lees ook: Spaanse bedrijven op shortlist voor bouw ontziltingsinstallatie Casablanca

De studie, met een budget van 22 miljoen dirham, moet tussen 2023 en 2024 worden uitgevoerd. Er is een toezichtcomité opgericht dat regelmatig verslag moet uitbrengen over de voortgang van de opdracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team