Zoeken

Ontzilting zeewater: Rusland wil in Marokko investeren

1 augustus 2023 - 19:00 - Economie

©

De deelname van Marokko aan de tweede Economische Top Rusland-Afrika in Sint-Petersburg is voordelig geweest. Een Russische gigant heeft besloten te investeren in het ontzilten van zeewater in Marokko, een van de prioriteiten van de regering van Aziz Akhannouch.

In de marge van de top hebben Water and Energy Solutions en Rusatom Smart Utilities, een dochteronderneming van de Russische gigant Rosatom die actief is in de energiesector, huisvesting en openbare diensten, een intentieverklaring ondertekend. Beide partijen plannen samen te werken aan de implementatie van ontzilting-, waterbehandeling- en zuiveringsprojecten in Marokko.

Lees ook: Rusland steunt Marokko bij ontwikkeling kernenergie

"Het doel van deze overeenkomst is om de samenwerking met Marokko uit te breiden, met name op het gebied van waterontzilting en -behandeling, en voorziet in de mogelijkheid om gezamenlijke projecten uit te voeren met behulp van Rosatom-technologieën gericht op het leveren van groen water aan de productiesector en de bevolking van de regio", aldus Kirill Komarov, plaatsvervangend algemeen directeur voor ontwikkeling en internationale zaken van Rosatom.

Lees ook: Rusland versnelt dieseluitvoer naar Marokko

Mohammed Amine Cherkaoui, vertegenwoordiger van Water and Energy Solutions, een Marokkaans bedrijf gespecialiseerd in ontziltingsoplossingen en -technologieën, prees het initiatief dat een concreet voorbeeld is van een "vertrouwensrelatie in een snel veranderende wereld". "Het feit dat Rosatom heeft besloten om met het koninkrijk te werken, is een uitstekend bewijs dat we samen kunnen groeien door elkaar te helpen groen water te leveren tegen een betaalbare prijs", zei hij verheugd.

Bladna.nl