Zoeken

Nieuwe ontwikkeling voor snelweg Guercif-Nador

24 mei 2024 - 18:00 - Marokko

©

Het project voor de aanleg van de nieuwe snelweg Guercif-Nador verloopt vlot. De regionale directeur van Uitrusting, Transport en Logistiek van de regio Oriental heeft onlangs een aanbesteding uitgeschreven voor de preselectie van bedrijven voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Het project, dat medegefinancierd wordt door de Afrikaanse Ontwikkelingsbank, is onder leiding van het ministerie van Uitrusting en Water en heeft tot doel de transportinfrastructuur in de Oriental-regio te verbeteren. Het eerste deel van de autosnelweg die Guercif met Nador zal verbinden, over een afstand van 36,5 km tussen Guercif en Saka, is onderverdeeld in drie subsecties.

Lees ook: Bouw snelweg Guercif-Nador gestart

Dit deel van de autosnelweg zal worden aangelegd als een 2x2 rijstrokenweg met een vluchtstrook van 2,50 meter en zal zes viaducten, 46 duikers, een knooppunt ter hoogte van Saka, 18 overbruggingen en een aftakking omvatten, meldt Challenge. De twee andere delen van het project verbinden Saka met Driouch (40,5 km) en Driouch met Nador West Med (27 km).

Het project omvat ook de aansluiting van de stad Nador en de nieuwe haven Nador West Med op het nationale autosnelwegennet, over een totale afstand van 104 km. Er zullen twee belangrijke knooppunten worden aangelegd: een in Saka (RR512) en een in Driouch (RN2). Er is een aftakking voorzien op de autosnelweg Taza-Oujda en een rotonde aan het einde van het project (RN16). De raming van de projectkosten bedraagt 7,4 miljard dirham.

Lees ook: Focus op nieuwe snelwegen in Marokko

De aanleg van de autosnelweg Guercif-Nador zal de regio Noordoost-Marokko ontsluiten en de verbinding met de nieuwe haven Nador West Med verzekeren, waarvan de activiteiten eind 2024 van start gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team