Zoeken

Rapper Morad: "ze willen me niet als Spanjaard"

23 februari 2022 - 21:40 - Cultuur

©

De Spaanse rapper van Marokkaanse afkomst Morad, die te gast was in het nieuwe seizoen van het programma Lo de Evole op de Spaanse zender La Sexta, verklaarde dat Marokko zijn land is, ook al is hij in Spanje geboren.

Morad El Khattouti El Horami, zoals de rapper heet, legde in het programma uit dat Marokko zijn land is omdat "zijn roots daar liggen". "Toen ik begon te zingen, weigerden de banken een rekening voor me te openen. Ik wist niet hoe ik het moest uitleggen. Ze begrepen me niet", vertelde hij in een interview met Jordi Évole.

Lees ook: Rapper Morad: "Ik verdien meer dan een voetballer in de eerste divisie"

Morad sprak ook over de normen en waarden die hem van kinds af aan zijn meegegeven. "Arm in geld, maar niet arm in hart, waarden, geest ... Geld is het enige dat ontbrak”, stelt de rapper trots. Hij voegt eraan toe dat muziek zijn enige "motivatie" is. "Het goede aan mijn muziek is dat er geen racisme is. Een Hispanic, een Marokkaan of een Latino kan er naar luisteren en ze kunnen er alle drie samen op dansen", aldus de rapper.

Lees ook: Straatjongen Morad is nu een bekende rapper in Spanje

In zijn songs brengt Morad onderwerpen aan de orde als racisme, immigratie en discriminatie van buitenlanders in Spanje. Wanneer Jordi Evole hem vroeg wat hij vond van het woord "MENA" (niet-begeleide minderjarige vreemdelingen), antwoordde hij zonder aarzelen dat "het al een schunnig woord is, het is een belediging om een realiteit te verbergen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team