Zoeken

Rapper Morad riskeert strenge celstraf in Spanje

7 augustus 2023 - 09:00 - Cultuur

©

Sinds de release van zijn eerste single "MDLR" in 2019, die een groot succes werd, heeft Morad de harten van zijn fans in Spanje en de wereld veroverd. De rapper van Marokkaanse afkomst inspireert duizenden jongeren die hem zien als een voorbeeld van succes, ondanks zijn vele problemen met de Spaanse justitie.

MDLR, oftewel "Mec de la rue" (Gast van de straat), is een levensstijl geworden voor veel jongeren in Spanje. In de nummers "Normal", "Motorola", "Pelele", "Soñar" of "Session 47" met Bizarrap, spreekt Morad over de moeilijkheden die hij heeft ondervonden en zijn leven in La Florida, een achterstandswijk van L’Hospitalet de Llobregat in Barcelona.

Lees ook: Spaanse Vox-partij eist uitzetting Marokkaanse rapper Morad

De Spaans Marokkaanse rapper sprak in het programma van Jordi Évole over zijn parcours van straatjongen tot bekende rapper. Een verhaal vol successen, maar ook tegenslagen, schrijft 20minutos. Morad is namelijk bekend bij justitie en politie. Hij werd twee keer vrijgesproken van diefstal en is gearresteerd voor het verstoren van de openbare orde tijdens het opnemen van een van zijn videoclips.

Lees ook: Rapper Morad riskeert 6 jaar gevangenisstraf

Morad riskeert 6 jaar gevangenisstraf voor het beledigen van de politie en illegaal wapenbezit, zo werd in mei bevestigd. Deze juridische problemen, samen met de veroordeling van zijn ex-partner voor het neersteken van zijn nieuwe partner, beginnen de succesvolle muziekcarrière van Morad te overschaduwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team