Zoeken

Marokkaanse rapper Morad in nauwe schoentjes

28 oktober 2022 - 12:00 - Cultuur

©

De Catalaanse gendarmerie Mossos d’Esquadra heeft woensdag rapper Morad gearresteerd voor zijn vermeende betrokkenheid bij het in brand steken van twee auto’s en twee containers in L’Hospitalet de Llobregat in Barcelona. De rechtbank besloot om hem een voorwaardelijke invrijheidstelling toe te kennen.

Naast deze aanklacht worden de rapper van Marokkaanse afkomst en twee anderen personen, er ook van beschuldigd in april vorig jaar een Catalaanse politiepatrouille beledigd te hebben in dezelfde stad, meldt El Confidencial.

Lees ook: Rapper Morad bekritiseerd om verdedigen Koning Mohammed VI

Morad is onder jongeren in Spanje één van de populairste muzikanten van het moment. Zijn liedjes krijgen miljoenen views op muziekplatforms. In een interview met La Sexta zei de rapper dat hij ongeveer een miljoen euro per jaar verdient aan de downloads van zijn nummers op Spotify of YouTube en aan concerten.

Lees ook: Concert rapper Morad opgeschort in Malaga

Deze zomer werd één van zijn concerten in Málaga opgeschort wegens de verstoring van de openbare orde. Het concert werd overspoeld door toeschouwers die aanzienlijke materiële schade veroorzaakten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team